Sunday, August 30, 2009

Janji Tau

Aduh..Fening!!Fening!!Tak tau la sape yg berjaya mencuri hatiku ini.. *ha..gedik giler ayat nya
Fening sebab terlalu banyak list mosquito,eh..silap..manifesto2 yang nk di perjuangkan oleh calon-calon Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Tenaga Nasional Kampus Sultan Haji Ahmad Shah *uh..panjang nye tmpt blaja aku 2.. Ringkasan nya UNITEN KSHAS

Ok la.Penat nk taip menaip panjang2 sampai bebelit-belit tangan nk menaip sampai ngak ada idea nk menaip *ek..suke wat ayat berulang
Harap maaf..kualiti gambarnya agak menjengkelkan kerana Jurugambar telah mengalami "Anxiety Disorder" @ parkinson..hahahahahaha

Sebahagian calon yang gambar nya sempat di ambil.Calon yang gambarnya tidak di ambil,sila jangan berkecil hati,cuba lagi next semester.

Rasanya tak perlulah saya terangkan satu persatu manifesto yang di perjuangkan 2.Yelah.Calon ada 11 org (eh..cukup utk buat team football la )If setiap calon ade 3manifesto,leh wat karangan 350 word *tipu je
Ha.Ok.Cukup la hanya saya katakan di sini ia adalah untuk kebaikan+keselesaan warga UNITEN KSHAH sendiri.Tak begitu kawan-kawan semuaaaaaa *hihihi..giler menggelabah.
Penyokong2 calon yang begitu teruja!!!Sokong la sepenuh hati korang,kalau calon yang korang sokong 2 menang,calon 2 akan bg sebijik myvi SE setiap sorang *ishk..membohong tol penulis ni..Undi kami adalah rahsia.Jangan marah ha.. :)
Nak popularkan nama-nama mereka yang bertanding ni..Meh meh check it out!!!
1.MOHD SHAFIQ
2.MOHD ISHAM
3.DIKNESH
4.NUR NADIA MOHD SAAD
5.SITI NUR FAEZAH ABD HAMID
6.NEVASHAN
7.NURUL AQILAH MOHD RAZALI
8.MOHD ANAS MASJUKI
9.NIK NUR AZURA NIK AZMI
10.ERZAN SHAFIZAN GULAM MOHD
11.HAZIQ ZAIREL OH

Dan BARISAN MPP SESI 09/10 jatuh kepada.........
1)SITI NUR FAEZAH ABD HAMID
2)NEVASHAN
3)ERZAN SHAFIZAN GULAM MOHD
4)HAZIQ ZAIREL OH
5)DIKNESH

Tahniah anda semua.Moga dapat menjalankan amanah dan janji2 yang diberikan dengan jayanya. (^_^) Kami nantikan perubahan di UNITEN dengan penuh kesabaran ...dup dap dup dap..hahahaha

Bakal calon MPP 10/11...wah,cantik angka 1011,secantik org nya.. (^_^) Giler perasan.. Familiar giler nombor 1011 nie di UNITEN...lalalalala.

Ok.Itu sahaja laporan untuk hari ini.Sekian terima kasih.

Angah @ Mesir

Rasanya dah dekat 3minggu my brother,Angah menjejakkan kaki di negara padang pasir, Mesir.
Penulis selalu la jugak berhubung menggunakan Yahoo Massenger sambil ber'webcam'... *walaupun time on9 ni internet agak lembap di tempat aku belajar.


Hari tu waktu YM ngan dia,dia layangkan gambar-gambar dia kat sana.Alhamdulillah..penulis tengok dia happy dan sihat je kat sana. *rasanya badan angah cam dah naik sikit la..hihihi

Beza waktu Mesir ngn Malaysia ni adalah dalam 5-6jam...Iye.Jauh betol bezanya.Online pun pukul 4 or 5pagi waktu Malaysia sebab kt Mesir dalam pukul 11malam. (*.*)


Saturday, August 29, 2009

Ada Aku Kisah!!!

Assalamualaikum
Hai kawan2 (^_^)
wah..lame sudah tak update belog..
windu giler nk conteng-conteng cerita kt belog sendiri
aduh..tak tau nk mula dari mana la..

ha..ok..
nk cerita kejadian di Bazar Muadzam la..
dalam kul 5.30 pm...
aku ngn housemate telah merajinkan diri ke bazar..
yela..nk cari mencari,tinjau meninjau juadah berbuka

huh...sampai je kat bazar 2..terus jadi rambang mata..
hahahahah..juling seketika dan nafsu makan jd memberontak..
nak beli itu dan ini..
(ishk..kate bulan pose nie setan xde,ni setan mane yg rasuk aku beli bnyk2 ni??)

Sedang aku jalan meng"usha" makanan dari gerai ke gerai..
tetibe aku dgr ayat ni..

"eh...OKU pun p bazar gak ke???

what???hei..OKU tak leh p bazar ke???
Ada ke bazar untuk ORANG SEMPURNA ngan OKU??

Nasib baik time 2 terlalu ramai umat manusia..
Kalau tidak ko kene soal jawab ngn aku..Kira ok la kan be4 soal jawab dgn Yang Maha Pencipta

"Kau sape nak menafikan ciptaan Allah ni!!!"
"Dah cukup sempurna sgt ker??"

Kecacatan aku pada fizikal..memang la nmpk jelas sejelas jelasnya
Yang sempurna 2 pun belum tentu sempurna..

Alahai..senang cerita nobody perfect!!!
Ciptaan Allah nie semuanya sama..

Before this pun dah byk tempat aku pegi..
tak kira la bazar ke shopping complex ker..
Tak pernah plak dgr ayat cm 2 tok aku..
Kira ni 1st time la ada org yg perasan sungguh dirinya cukup sempurna talk like that!!!

Terima kasih la pada yg lemparkan ayat 2.. (^_^)

geGirlNote:
Biar lah aku tak sempurna di mata manusia...siapa tahu di mata Allah??
dan OKU pun punya hati dan perasaan..bukan lah minta untuk di sanjungi..
Sekurang-kurangnya hormatilah ciptaan Allah yg terindah ni walaupun ada kekurangannya..

Sunday, August 23, 2009

DeQ-Da wishing to all muslim a very happy Ramadhan Al Mubarak


(.'')(''.)

Assalamualaikum semua..
Selamat menjalani ibadah puasa..
syukur Alhamdulillah masih diberi kesempatan menikmati bulan Ramadhan tahun ni..
dah masuk hari ke-2 kita berpuasa..
so,cam ner??
dah ada yg ponteng2 puasa ker??

hihihi...

ala..pada yg girl tak puasa 2..selamat makan..
lalalala..

Tuhan sayang lebih sebab 2 di beri cuti khas..hahahaha...

to all yg penulis sayang..jgn puasa tipu2 tau..Tuhan marah.. (^_^)

agak lama penulis away dr berbeloging nie..
semua nya sbb sekarang ni penulis berhadapan dengan MID EXAM..

1st terawih pun tak pegi coz ada paper Management pukul 8pm!!!

ok la...nak siap2 nak pegi serang Param..
Param???adakah sejenis kuih yg hanya jumpa di bulan puasa jer??
ok..jgn nk merepek lagi..
Param tu Pasar Ramadhan.. (@_@)
see you all at Param..
erk..boleh gitu???

LoveNote:
miss my family so damn much!!!

Friday, August 14, 2009

Milik Siapakah Puting Ini?

huh..tajuk nak kontroversi jer...
ishk...ok2..wajib baca jika anda sayang saya (ade ke yg syg)


..mangsa buli..

Muhammad El-Amsyar Khalis

video

siapa yg menang???

edan (adik aku) sedang berusaha mengusha puting dak amsyar ni..

(huh..memanjangkan lehernyer demi puting itu..lalala)

kus...semangat dinasour!!!bosar bonar nganga 2..cuba la sopan sikit..
nah..hamik ko!!!td nak sangat kan...pakej ngan air liur skali..eiii..yek..lalala
bg pinjam kejap je tau,jgn lame2..
oit..udah le 2..td dah cakap bg pinjam kejap jer..bg le balik!!!
ha..cam kenal jer awek nie kan..

aku le 2..ishk..teruk bebenor time nie..tak nak mengalah..skali skala bukannya selalu..

ah..tak kisah la nk cakap ape..asalkan aku puas!!!

hahahaha..giler kejam..

ok.aku pinjam puting dak amsyar nie xde la lama mane..cuma 10 minit jer (uit..lame gak 2..boleh wt amsyar t'tggu dan menangis)

pas 2 aku pulangkan pada empunya badan..aku sedar aku tak layak lagi nak puting 2..

(^^.)

lepas je aku bagi puting 2...terus amsyar leka ngan puting 2 tanpa pedulikan aku lagi...

puting 2 lebih bernilai agaknya.. (@_@)

gambar yg bawah ni adalah koleksi puting jaman aku kecik2 dulu..ok2..aku tau puting 2 dah bertukar kale dan warnanya agak keterlaluan dan melampau...hahahahaha...

tp biar la..benda2 nie kan kenangan..simpan tok jd bahan bersejarah..

dan mungkin juga berguna utk mase depan..yelah,mane la tau...kot2 rege puting nie mahal sgt..aku recycle jela puting nie..hahahahahahahaha...ok.ayat terakhir 2 tipu.sila abaikan...

Tuesday, August 11, 2009

Saya Tahu La (p_q)

Untuk pengetahuan anda,semalam saya ke klinik utk medical check-up...
erm..nak tau ape jadi pada saya??
berat badan saya 54kg!!!
OMG..tak leh jadi nie..ptt la sy rase mls je nk berjalan..

rupanya ramai gak yg perasan akan "kecomelan" badan saya yg makin berisi ni...
ingatkn saya sorang je yg perasan kurus...eh,tak..yg perasan berisi..

hurm...sejak balik cuti semester nie..
sume tanye..
"kak long,nape badan makin berisi"
"la..awat hang makin mantap ni"

ishk...yang tak leh bla 2 ade gak yg tnye cam nie..
"hurm..dah same cam anak gajah la awak ni"
ha..ape dia anak gajah???eeeeeiiiiiii...
rase cam nak........... (bawak mengucap deqda oiiii..huh)

thanks 2 aya harith coz kamu pun perasan akan tumbesaran yg terover nie..
hahahahaha...

bila dah di soal 2 saya pun jawab la..
"ala...nak wt cam ner,subjek tok degree sikit..jadual pun tak padat..ape lagi,bile xde kelas 2 rehatkan mata la..hihihi..pas rehatkan mata wat senaman mulut..makan apa yg boleh di makan"


tak pe..tak pe..
kutukan2 tu semua sebenarnya membakar semangat saya nak kurus..
tunggu la time bulan puasa yg bakal tiba nie..
saya akan struggle tok kurus..hahahahaha..
nantikan make over yg success atau sebaliknya..
(^_^)
nyum..nyum..nyummyyy..omaigod..ni yg membuatkan kewarasan saya hilang sekejap...
sabar deqda..sabar...target turunkan weight 48kg-50kg..
usaha lebih pasti berjaya..
hahahhahahahahha.....

apa-apa pun..saya akan pastikan misi ini berjaya!!!

kalau tak berjaya pun xkisah la..coz i love myself..

ok la..remember me always..bye...

Monday, August 10, 2009

Ma'assalamah Roshaidy

(tarik nafas dalam2......lepaskan perlahan...huh...pejam mata dan mulakan mengarang entry baru sambil air mata membasahi pipi)

Ok.yesterday around 3.30am,adik kesayangan aku telah berangkat ke MESIR untuk melanjutkan pelajaran.Kemungkinan besar dia akan berada di sana selama 3tahun di UNIVERSITI AL-AZHAR dalam jurusan USULUDDIN.i'm really gonna miss u my love...

Take care angah.jangan lupa tujuan ke MESIR untuk belajar.Bawak balik kejayaan bukan kemenantuan..hahahaha..takut sat lg along dpt adik ipar orang arab plak...hihihihihi..

Jangan lupa solat..jangan lupa keluarga di Malaysia yg sentiasa doakan kejayaan angah di sana.dan yg pang paling penting,jgn lupakan along yg always "bubbling" nie...


adik ke-2 penulis.Roshaidy Bin Roslan

10 buah kereta berkonvoi ke KLIA.thanks a lot mereka2 yang terlibat dalam proses penghantaran nie..hihihihi...

ha.group taman satria..korang mmg world la.. (^_^) teriiiiiiimmmmmmmaaaaaaaa kaaaaassiihhh sgt2 coz antar bob (nama panggilan adik aku di kalangan member2 satria)rombangan dari pihak sedara mara (@_@)adik bongsu with pak itam (bapak saudara)

p/s : mungkin Mak lang Ina baca ni.Hi mak lang!!!terima kasih kepada supplier tisu iaitu mak tam saya (isteri kepada pak itam).
yang bertudung purple 2 la orangnye.1 kotak tisu di bawak!!

huh...muka ku nampak happy je..walhal dalam hati sedih!!!

semoga berjaya di tanah Mesir

pasni adik bongsu aku mungkin akan sunyi..mane tak nyer,tak de teman nak sepak terajang..
hihihi...

angah...adik syg kat angah!! aku yang tak tinggi2... (@_@)

kebanggaan keluarga"meh salam2..doakan aku dapat kejayaan di sana"

escalator menuju ke Mesir...lalala

di iringi keluarga ke balai pelepasan lambaian bakal Siswa di Mesir seronok la adik aku 2..dapat sambut puasa dan raya kat sane..ha,tak lupa jugak sambut birthday yg akan tiba bulan 9