Monday, June 29, 2009

♥Jika...♥



Jika ia sebuah Cinta...
Mengapa mesti menyakitkan?
Jika ia sebuah Cinta...
Mengapa mesti ada duka?
Jika ia sebuah Cinta...
Mengapa mesti ada kecurangan?
Jika ia sebuah Cinta...
Mengapa ada air mata?
Jika ia sebuah Cinta...
Menyapa ada hati yang terluka?

♥PLEASE DO READ♥

A very touching moment

(Dedicated to a wonderful feeling called-
FRIENDSHIP)




Year : 1975
Situation
: Last day of school


Arjun Singh and Pargat Singh are very close friends. The whole school talked about their friendship. They had been friends right from their kindergarten days. They have studied together, roamed around together, sat together in school, ate together. They both wanted to become Police officials and serve the country.But today was a day they always dreaded. It was their last day together.




On their way back from School Arjun started talking

Arjun : Bro! I am moving to a different city to study. I will miss you man
Pargat: I will miss you too mate. But nothing can break our friendship. We will at least meet once every year.
Arjun: Yes that is a deal

and they parted with tears in their eyes...
As time went by, both got busy with their work life. They kept their promise for two years and after that they moved on with their own lives and in the process Arjun lost his contact with Pargat. Time went by and both became Police Officers.

Year: 2009
Venue:
The Police station where Arjun works


Tring... Tring...

Arjun picks up the call and he gets a pleasant surprise...

"Is this Arjun?"
"Yes. Who is on the line?"
" Bro. Its Pargat! I just found out that you are posted in this station"

Tear drops welled up Arjun's eyes

Arjun: Where are you?
Pargat: I am standing outside the Police station. Come Out
Arjun: Is it? I am coming right away.

Arjun rushed out of the Police station and saw Pargat standing outside. They were seeing each other for the first time after thirty years. He wanted to go and hug his friend. But he could not hug his friend. It was a very touching moment for both of them
:

SCROLL…….









SCROLL…….








SCROLL…….




*hahahahahahaha...PEACE...

Sunday, June 28, 2009

♥Orang Yang Kita Sayang♥

Bila kita syg org tu♥
Kita terima je apa yg org tu kata♥
Tp bila dia kata kita?♥
Hati kata takper manusia tak perfect♥

Bila kita syg org tu♥
Kita tnggu dia lame pn x per♥
Tp bila dia tnggu kiter???dia mrh2♥
Hati kata ala, adatlah ada yang menunggu dan di tunggu♥

Bila kita syg org tu♥
Kita tak tdo pn tak pe lyn dia yg ngah bosan♥
Tp bila kita bosan♥
Ada dia lyn kita?♥
Hati kate tak pe dia busy kott♥

Bila kita syg org tu♥
Kita gaduh ngan dia, kita diam je♥
Tp dia heboh 1 dunia♥
Hati kate tak pe, dia tension tu♥

Bila kita syg org tu♥
Kita call nak ckp ngan dia♥
Tp dia gayut dgn org lain♥
Bila jd cm2♥
Hati kata tak pe, dia ada hal nk cakap dgn kwn dia♥

Bila kita syg org tu♥
Kita bercerita dgn dia,tp cerita dengan tunggul lg baik♥
Tp bila dia bercerita ngan kita♥
Kita dengar, sepatah2 kita ingt♥
Hati kata tak pe syg katakan♥

Bila kita syg org tu♥
Kita n dia lpr♥
Tp kita bg sume roti kita kat dia♥
Hati kata, ala jagalah ati dia, kesian dia♥


Bila kita syg org tu♥
Kita sanggup bg dia rest bila dia letih♥
Tp bila kita letih, dia suruh jugak kita lyn dia bila dia bosan♥
Adil ke?♥
Hati kata, ala bukan selalu pun♥

Bila kita syg org tu♥
Kita jadi cam org giler dgr dia sakit♥
Tp bila kita sakit,Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita♥
Hati kata, ala tak pe, tak kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam♥


Bila kita syg org tu♥
Kita tak prnh pentingkan diri sndri♥
Tp dia hipokrit tahap gaban♥
Hati kata tak per, dia mmg cm2 kena lah trima♥

Bila kita syg org tu♥
Kita syg nk tinggalkan dia slama2nya♥
Tp dia tak tahu kita berdepan dgn maut♥
Wlpn kita sakit,dia kata kat kita,sakit bese2 jer, jgn nk mngarut♥
Hati kata, cmnelah dia biler kiter tak de, msti dia hepi♥

Bila kita syg org tu♥
Kita tak snggp tengok dia derita♥
Tp dia tak prnh hargai diri kita♥
Hati kata, tau tak betapa kita syg kan dia???♥

Bila kita syg org tu♥
Kita snggup tinggalkan dia selama2nya untuk dia bahgia♥
Tp adakah dia tahu pengorbanan kita???♥
Ati kata, x pe, janji dia bhgia♥♥♥

♥Love Me?Hate Me?♥

RULES:

1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing. 6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
♥ CHANTEK...erm..cantik muka awak tanya saya dengan soalan cam 2...lalalala

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
♥ SEMPURNA...ingin sempurna sbg seorang hamba ALLAH

WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
♥ MY HEART WILL GO ON

HOW DO YOU FEEL TODAY?
♥ SYUKUR KU SEDAR

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
♥ NOTHING GONNA CHANGE

WHAT'S YOUR MOTTO?
♥ JAWAPANMU...setiap persoalan pasti ada jawapan (^^,)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
♥ MAKHLUK TUHAN PALING SEKSI...ops,mereka fikir cm 2 ker..??perasan!!!

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
♥ I BELIEVE I CAN FLY

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
♥ LIVE YOUR LIFE

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
♥ KETULUSAN HATI...adakah mereka jujur??hahahahhaha

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
♥ CINTA TAK BERGANTI..family tetap bertahta dihati 4ever!!!

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
♥ TUHAN BERI AKU CINTA..ku mencari cinta agung di dunia dan akhirat..

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
♥ JAWAPANMU..hihi..trus bgtau die "saya suke awak"..ishk,gelojoh nyer..hahahahaha

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
♥ PERPISAHAN...sedih nye berpisah ngn family..

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
♥ BAWAKU TERBANG...terbang ke tempat yg terindah..

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
♥ LAUK KU CUKUP MASIN..hahaha,suka masak tp..........rahsia T.T

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
♥ BALLOON..huh,seriau bile ade kt sisi..takut meletup..hihihihi

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
♥ KAU ATAU AKU..siapa "KAU" in my life??erm..still waiting la..hihihi

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
♥ KU TAK AKAN BERSUARA

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
♥ PERSIS MUTIARA...precious moment with all my fren

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
♥Tag from tunku norimaliana hezlin bt tunku alwi http://picasa-me.blogspot.com/

TIADA PAKSAAN...kalau diri 2 rajin dipersilakan buat...lalalalalalla
PICS CANDID YANG HOT+SWEET..!!!

RULEZ:

1.upload 3 keping pic "candid yang wow!" anda.
2. Describe it.


peh..mewahnya kuih PIPI nyer..owh,tiiiiiidaakkkk!!! T.T


owh kenangan time tunggu lecturer..biasa lah,sempat lg snap pic..erm,yg sebelah aku 2 MISS FAIROSS a.k.a MR.AIDIL...hahahaha

yey..my favourite colour!!!pic ni di snap oleh MR.EDAN my ensem brother..lalalala


3. Tag rakan2 yang len..rasanya ramai yg dah buat mende ni,tp kalau yg tak de..sila lah tempek kan tag ni di blog anda... (^.^)

♥HeartBroken♥

Hv U Ever been HeartBroken Like This ?

video

(^^,)

cinta mati sampai guling-guling kt lantai..

kalau yg guling 2 budak2 kecik nampak comel la sikit..

tp kalau yang dah matang buat cam 2...

ishk..2 dah buang tebiat.. T.T

Friday, June 26, 2009

♥Ayah Ku Wira Ku♥


Syukur
Alhamdulillah...

Aku sungguh bertuah memiliki AYAH..
seperti dirimu EN.ROSLAN..

setiap langkahku mendoakan

kebahgiaan dirimu..

Amin...


to ayah...wangi tak set wangian tu??


sewangi anak sulung perempuan ayah ni..


atau anak sulung perempuan ni lg wangi..


hihihihihi...


LOVE YOU SO MUCH...AYAH! ! !

Sunday, June 21, 2009

♥Origami vs Ulu Bendul♥

Pssssstttt gaya minah2 becok nak bercerita..
semalam kan aku telah merajinkan diri pergi keje...
yelah..hari ahad,masa untuk santai2 sambil kena bantai di rumah...hahahahahha
tp aku keje..bosan sampai naik gila coz tak ramai sangat customer yg datang..
so..untuk menghilangkan bosan nie...
aku mengkreatifkan diri membuat origami...
Bahan-bahan nya simple jer...iaitu duit..!!!
ha..hape??tak de duit??erm...tak dapat den nak nolong...
lalalalalala...

suka hati korang la nak guna warna apa.. :)
inilah origami yang aku buat tadi.. LOVE...

cantik tak???please cakap cantik...please..please..hahahahaha

aktiviti seterusnya adalah ke UB>Ulu Bendul..
Disebabkan tak de idea nak merepek jujur sungguh aku nie..hahahhaha
tengok gambar je sudah...

tiada apa di antara kami..ececeh..jangan gosip2 tau..tak baik.. :)dak sebelah aku 2 nama nya zulfar..dia la yang ajar aku wat origami LOVE 2..

kami keluarga bahagia..huh..gedik sungguh ayat 2..
sebenarnya dua2 boy ni adik angkat aku..comel tak??hihihi
huh..nak jugak wat PEACE.. sungguh gedik minah nie...

senyum dalam kesejukan..sumpah tak tipu..dah menggigil kesejukan time nie..2 yang sampai tertanya2... "mata aku ni bukak ke tutup"??lalalalala

..TAMAT DAH WEI..

Thursday, June 18, 2009

♥Back To The Track♥

selamat tengah hari semua..
i'm back...yey... (^_^")
terima kasih kepada semua yang mendoakan deqda supaya sembuh..lalalalala
terharu sungguh..hanya ALLAH yang mampu membalas jasa kalian... :-)
Princessessss.....back to the track, im 100% healthy!
ni aku ke??hahaha...terserlah ketembaman pipiku..ishk..nak kena diet pipi nie..hahahaha

ececeh..u look like orange juice la...??? (.^.)

yang mana 1 idaman kalu???

ha..ni adik bongsu saya..die pun sama macam saya..baru keluar dari wad akibat denggi...

biru vs blue


bila tengok rambut adik aku nie..tetiba ngidam durian... aik...ape kene mengena rambut dengan durian??? ha...lu orang pk la sendiri... :)

Sunday, June 7, 2009

♥Melarat♥

eH...kenapa entry kali ni di dahului dengan gambar saya yang terbaring di katil ye...???
Erm....sebenarnya demam yang aku alami 2 adalah petanda DENGGI...OMG!!!sebab 2 aku telah di pos ke hospital untuk rawatan...muka aku nampak lain je..ishk...
Dugaan sungguh bila mak dan adik bongsu aku juga disahkan demam denggi...3serangkai di tahan di wad...ishk,terus terang ini lah 1st time kena tahan wad...

Huh..malas la nak cerita panjang2..korang tengok je la gambar-gambar yang ada ni ek...

ha..ni tangan kiri aku (la...2 pun nank bagitau ker..ishk...) kena masuk air...1st time nak masukkan jarum 2...punya la aku menjerit "sakkkkkkkkkiiiiiiiitttttttt...mak toloooooong!!!"
ye..tak tipu..aku menjerit kuat sampai satu wad tu dengar...kira jd tarzan jap la...hahahahahaha..
di sebabkan ghairah sangat menjerit hehehehhee..aku jerit sekuat hati..bergegar wad 2...ok..ayat yang akhir 2 tipu aje..

suntikan jarum pertama tak kena pada sasaran!!! WHAT???tak kena???erm...2 yang kena suntik kali kedua kt tangan ni..syukur coz kena juga pada sasaran!!!

pastu entah cam mana,jarum kat tangan kiri 2 tercabut waktu aku ke tandas...sakitnya jangan cakap la..hanya mampu menitiskan air mata aje...that's why la tangan kanan pulak yang jadi mangsa suntikan!!!


tangan ku yang membengkak...!!!bila tangan kena balut cam ni..semua pergerakan terbatas..kena hati-hati coz kalau gerak sikit pun,terasa jarum 2 mencucuk-cucuk jer...


ini kesan ambil darah...tak cukup kat tangan,depa cucuk kat lengan plak...bayangkan sehari 4kali doktor ambil darah...bila 5hari aku duduk hospital : 5x4=20...hah..amik ko,20kali kena ambil darah!!!sumpah..lengan aku abih lebam kebiruan air laut...hiihihihii

sekarang ni..aku dah boleh rehat di rumah..still makan ubat yang di beri doktor bertindak mengikut arahan!!!

nota : terima kasih kepada staf nurse,DOKTOR JEFFRY di KPJ Specialist Hospital dan juga staf nurse dan semua doktor di Hospital Tuanku Jaafar atas keprihatinan menjaga saya sampai pulih.Yang paling penting 2 my dad...yang bersusah payah jaga aku sepanjang aku sakit.Terima Kasih semua...love u'all ketat2...lalalalalalalala