Saturday, June 26, 2010

Sumpah Best~~~Hari Pertama

Hari Pertama


Assalamualaikum cemua!!
kebizian seperti tsunami melanda…ecewahh!pastu tenet lambat giler…
haduyai.. susah tui nak online..winduuunyeeeeeee kat kowang..Kowang apa kabareee???
Lama x citew2 gossip2, share2 and kongsi2 fatt chaii ngn kowang sumew.Kowang
2..ngeee..Aku byk citer..tp x tau nk setat dr maner.Emm..kowang2..ngee.Actually, aku baru balik
dari 1program yg sangat2 happening.
Program yg berguna untuk isi masa lenggang kangkung cuti semester ni.

Ok.
Ini serius.Tengok tajuk aku pun korang mesti teruja gak kan.Ehem2..lets proceed.


18hb Jun 2010 - 20hb Jun 2010
Felda Gedangsa Ulu Selangor
Program Anak Angkat 2010.

Kedatangan kami di alu2kan...
ecewah..
Majlis dimulai dengan bacaan doa.
Keberkatan.
Ucapan..ucapan..dan ucapan..
Muka bahagia+gembira nak terima mak angkat..
hurm...







Nantikan episod seterusnya!!!!

Sunday, June 20, 2010

Selamat Hari Ayah

-->You are our HERO!!!

Ke mana jua kami pergi,
kami tidak akan pernah lupa pada si pemilik nama,
yg di bawa di hujung nama kami ini....
ROSLAN BIN KHALILI =)










-->> HAPPY FATHER'S DAY!!!!

Tuesday, June 15, 2010

Bila

Renungkanlah kwn2...

Orang kata aku lahir dari perut ibu..
Bila dahaga, yang susukan aku.. ibu
Bila lapar, yang suapkan aku..ibu
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. ibu
Kata ibu, perkataan pertama yang aku sebut.. Ma!
Bila bangun tidur, aku cari.. ibu
Bila nangis, orang pertama yang datang ..ibu
Bila nak bermanja.. aku dekati ibu
Bila nak bergesel... aku duduk sebelah ibu
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya ibu
Bila nakal, yang memarahi aku ...ibu
Bila merajuk... yang memujukku cuma..ibu
Bila melakukan kesalahan... yang paling cepat marah..ibu
Bila takut... yang tenangkan aku .. ibu
Bila nak peluk... yang aku suka peluk..ibu


Aku selalu teringatkan ..Ibu
Bila sedih, aku mesti talipon... Ibu
Bila seronok... orang pertama aku nak beritahu...Ibu
Bila bengang.. aku suka luah pada ..Ibu
Bila takut, aku selalu panggil.. "ibuuuuuuuuuuuuu!"
Bila sakit, orang paling risau adalah ..Ibu
Bila nak exam, orang paling sibuk juga Ibu
Bila merajuk, yang datang pujuk aku juga.. Ibu
Bila buat hal, yang marah aku dulu..Ibu
Bila ada masalah, yang paling risau.. Ibu
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. Ibu
Yang selalu masak makanan kegemaranku.. Ibu
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku, Ibu
Yang selalu berleter kat aku.. Ibu
Yang selalu puji aku.. Ibu
Yang selalu nasihat aku.. Ibu
Bila nak kahwin..
Orang pertama aku tunjuk dan rujuk... Ibu


Aku ada pasangan hidup sendiri
Bila seronok... aku cari pasanganku
Bila sedih... aku cari Ibu
Bila berjaya... aku ceritakan pada pasanganku
Bila gagal... aku ceritakan pada Ibu
Bila bahagia, aku peluk erat pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat Ibuku
Bila nak bercuti... aku bawa pasanganku
Bila sibuk... aku hantar anak ke rumah Ibu
Bila sambut valentine.. Aku hadiahi bunga pada
pasanganku
Bila sambut hari ibu...
aku cuma dapat ucapkan Selamat Hari Ibu
Selalu ..... aku ingat pasanganku
Selalu... Ibu ingat kat aku
Bila..bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila.. ...aku nak talipon Ibu
Selalu ...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Ibuku


Renungkan:

"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Ibu? Ibu bukan nak
banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata aku. Hari ini kalau Ibu mahu lima
ratus sebulan pun aku mampu. Aku boleh kirimkan. Tapi
Ibu sudah tiada. Aku tidak berkesempatan lagi.. bukan
lima puluh ringgit.. lima puluh sen pun tidak sempat
aku kirimkan!

Yang terindah

Saat ni saya takleh nak tido.
lepas tu duduk mengadap laptop.
Habes file2 dalam laptop ni saya godek!!!
pastu jumpa video nie..pastu rase nk share ngn korang..pastu......... *enough wih word "pastu"

Jeng jeng jeng

video

Baby aina.
anak kepada kakak sepupu sebelah ayah. =)

Korang perasan tangan yg ala2 gergasi kene tinted 2..
aha...dia 2 adik aku.edan.
suke sgt geletek baby aina.
juling2 mata baby aina tgk camera.
dan saya yg merakam aksi mereka ni terase ingin gigit2 je.
of coz la nk gigit baby aina yang xde gigi 2.amik kesempatan tyme dia xde gigi.aha!!!
tak kan saya nk gigit edan yg dah confirm2 ada gigi 2. (^_*)



Thanks for reading.muah!!!

Saturday, June 12, 2010

Nak sokong yang mana 1 nie???

Ok.
sume sedia maklum..
skrg ni musim World Cup 2010.
masing2 bz menyusun agenda supaya tak clash dgn jadual perlawanan.
boleh klik sini utk info Wolrd Cup 2010 tuuuuuuu!!!

tak terkecuali,
ada yg berebut remote tv.
hai..bile perebutan terjadi dan majoriti nak tgk bola.
confirm......ada yg tarik muka..buat muke masam2 cuka..tanda protes!!! =)

ek eh.
ape,ingat aksi rebut bola kt padang je ker??
xtgk lagi aksi rebut remote tv di rumah =D =D =D
ntah2 lagi hebat...haahahahhahahaha




psst...
td sy dpat mesej dr abby *ex-romate
temanye pun xlari dr World Cup nie..
mcm nie mesej nye...

Abby : wt pe Da??
Cik Da : dok tgk bola
Abby : oho...minat tgk bola ea?
Cik Da : layan..
Abby : hah!!!ko sokong team mane??
Cik Da : weeeee~~~ of coz aku sokong team yg menang la..xkan yg kalah plak..hahahahahahaha
Abby : bengong ar ko nie..

hah...sentap terus ler sy. =)
kene smash bengong.hihihihi
nasib sy xtaip cm nie..
"aku sokong team yg ramai pemain ensem2..yg buat aku terpukau"
boleh gitu??huh...xnmpk semngt bola sepak sungguh saya nie.. =P



Sokonglah favourite team anda.

hunggah...hunggah!!!ariiiiiii......yai!!!

Heh heh.Take care!!!bye!!!

Friday, June 11, 2010

Check this out, people!!!!

Ayat yg selalu kte dengar :
"she's / he's my ex-gf / ex-bf"

Perkataan yang selalu buat kte happy :
I LUV U... I MISS U..

Benda yg selalu tipu kte :
Cinta Monyet

Yg selalu wt kte tension :
Result terok

Yg leh wt kte jd x tentu arah :
CLASH!!

yg susah kte jmpe:
TRUE LOVE

TP.... ade 1 bnda yg selalu kte dgr :
KAWAN,

tp jrg kte jmpe :
KWN SEJATI,

dan 1 ayt yg kte x akn pernah dengar :
" die tu EX-KAWAN AKU"
coz once become my friends, FOREVER A FRIEND... : )



Ohoi...sentap le kalau ade yg ckp "X-KAWAN AKU"???



Thanks for reading.Bye!!!

Menggelabah bila....

blog

...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

bersawang!!!!!

terlalu lama membiarkan blog ni sepi tanpa sebarang coretan,
kini,bersemangat untuk meluahkan segala kenangan,
apatah lg sudah ada teman seangkatan,
hihihihi..welcome 2 my housemate Pa'a dan Ziema ke dunia ber "gossip" an..

*ops...der..rejected pantun from me.. =)


Ok.babai.