Sunday, June 7, 2009

♥Melarat♥

eH...kenapa entry kali ni di dahului dengan gambar saya yang terbaring di katil ye...???
Erm....sebenarnya demam yang aku alami 2 adalah petanda DENGGI...OMG!!!sebab 2 aku telah di pos ke hospital untuk rawatan...muka aku nampak lain je..ishk...
Dugaan sungguh bila mak dan adik bongsu aku juga disahkan demam denggi...3serangkai di tahan di wad...ishk,terus terang ini lah 1st time kena tahan wad...

Huh..malas la nak cerita panjang2..korang tengok je la gambar-gambar yang ada ni ek...

ha..ni tangan kiri aku (la...2 pun nank bagitau ker..ishk...) kena masuk air...1st time nak masukkan jarum 2...punya la aku menjerit "sakkkkkkkkkiiiiiiiitttttttt...mak toloooooong!!!"
ye..tak tipu..aku menjerit kuat sampai satu wad tu dengar...kira jd tarzan jap la...hahahahahaha..
di sebabkan ghairah sangat menjerit hehehehhee..aku jerit sekuat hati..bergegar wad 2...ok..ayat yang akhir 2 tipu aje..

suntikan jarum pertama tak kena pada sasaran!!! WHAT???tak kena???erm...2 yang kena suntik kali kedua kt tangan ni..syukur coz kena juga pada sasaran!!!

pastu entah cam mana,jarum kat tangan kiri 2 tercabut waktu aku ke tandas...sakitnya jangan cakap la..hanya mampu menitiskan air mata aje...that's why la tangan kanan pulak yang jadi mangsa suntikan!!!


tangan ku yang membengkak...!!!bila tangan kena balut cam ni..semua pergerakan terbatas..kena hati-hati coz kalau gerak sikit pun,terasa jarum 2 mencucuk-cucuk jer...


ini kesan ambil darah...tak cukup kat tangan,depa cucuk kat lengan plak...bayangkan sehari 4kali doktor ambil darah...bila 5hari aku duduk hospital : 5x4=20...hah..amik ko,20kali kena ambil darah!!!sumpah..lengan aku abih lebam kebiruan air laut...hiihihihii

sekarang ni..aku dah boleh rehat di rumah..still makan ubat yang di beri doktor bertindak mengikut arahan!!!

nota : terima kasih kepada staf nurse,DOKTOR JEFFRY di KPJ Specialist Hospital dan juga staf nurse dan semua doktor di Hospital Tuanku Jaafar atas keprihatinan menjaga saya sampai pulih.Yang paling penting 2 my dad...yang bersusah payah jaga aku sepanjang aku sakit.Terima Kasih semua...love u'all ketat2...lalalalalalalala

12 comments:

CikYana(",) said...

ala cian nye deqda..
sis xtau pulak

pape pun
deqda jge diri baik2 taw

++...piCasA-mE...++ said...

hmm ciannye kt die..lme gk yeh kne demam ni..hope sihat dh k..(^_^)

nabilah_2908 said...

get well soon ya...kesinnyer...

DeQ-Da said...

thanks ye sis yana... :)

DeQ-Da said...

++...piCasA-mE...++ erm...tersgt la lame kene demam nie... :)

DeQ-Da said...

nabilah_2908 thanks ye dear... :)

ShaFril said...

ish2 ciannya dia..igtkn demam biasa ja..rjin2 mkn ubt n rht baik2 ye..wish awk cpt smbuh amin =)

hanc said...

salam.... jan lupe mam ubat tu.. jg diri baik2.. kk

lionteen said...

cian deq-da..
da kuar hspital ke?
take care k..

nadxoxo said...

semoga shida cepat sembuh k :) rest2 lah di rumah ye :)

Liquid said...

wa takotnye de byk jarom2.!! eheh

ikiqzana said...

patut la lama deq-da menyepi.. rupe2 nyer sakit.. kesian sgt tengok.. kena cucuk gan jarom.. zana kena cucuk mcm ni masa bersalin bdk2 ni lee... sakit gak.

moga cpt semboh dn jgn lupa mkn ubat ye..