Monday, May 4, 2009

♥Hati♥Nah,ambil la benda ni…

Apa ni?

Ini adalah hati. Hati aku.

Hati kau??? Hmmm…kenapa kau sudi beri kepadaku?

Sebab kau dah jadi sebahagian dari aku. Kau lebih dari seorang kawan.

Terima kasih…ianya bererti. Aku terlalu menghargainya.

Oh ye ke…tapi maaf.

Maaf? Untuk apa?

Sebab, hati tu aku tak beri sepenuhnya, Cuma sebahagian saja…

Maksud kau?

Aku pernah beri hati aku kat orang lain juga. Dan mungkin aku tak pernah beri kesemuanya. Aku takut aku tiada hati untuk diri aku sendiri. Mungkin aku takut, hati itu tidak akan di jaga dengan sebaik-baiknya. Ianya bukan seperti barangan lain seperti duit,permata dan sebagainya. Hati ini penuh mistik dan keajaiban yang tersendiri.

Mistik? Kelakar bunyinya…

Mungkin kelakar. Tapi itu realitinya. Rentak perasaan orang yang aku beri. Jika dia betul-betul ikhlas, hati ini akan indah dan bersinar. Tapi jika, dia mempersia-siakannya, hati ini akan ma;lap. Mungkin akan terus untuknya. Ianya bukan satu benda yang percuma. Hati ini diberi hanya kepada insan yang terpilih sahaja. Insan yang istimewa. Dan kau adalah salah seorang daripada mereka, kerana naluri aku terlalu percayakan kau.

Aku insan terpilih?

Ya, kau yang terpilih. Hati ini sering bertukar-tukar mengikut perasaan orang yang diberikan. Ianya terlalu sensitive. Tapi ianya cukup kebal dan kental. Pada musuh aku. “Musuh”,mungkin terlalu kejam untuk aku katakana perihal mereka ini. Ianya tak berubah seperti yang terjadi jika hati ini diberi pada orang yang istimewa.Hati aku hanya tinggal sebahagian sahaja. Ada orang yang tidak pernah memulangkannya,walaupun aku hanya pinjamkan sekejap. Ada yang pulangkan dengan penuh kelukaan. Ada yang sudi berikan sebahagian hatinya pula sebagai ganti. Dan jika kau hendak tahu,setiap hati manusia ada nilai yang tersendiri. Setiapnya terlalu mistik!!!
Cuma satu sahaja yang aku tak fahami, setiap hati itu terluka, kadangkala sukar nak mengubatinya. Ada kalanya, mengambil masa yang agak lama untuk itu. Dan bila tiba sesuatu yang tidak di ingini, mungkin pemilik hati ini akan menyendiri buat seketika…sehingga hatinya pulih seperti sediakala. Hati yang diberi ini bukan untuk suka-suka. Ianya lahir atas satu kepercayaan. Dan dari situ wujudlah kasih sayang. Jika hilang rasa percaya itu, maka sukarlah untuk hati ini kembali indah dan bersinar .
p/s : duhai hati..buka lah pintu mu untuk insan lain,jgn lah terus mengunci hanya kerna kegagalan yg lalu..jgn jd ia sebagai penghalang utk terima cinta lain... ♥♥♥♥♥

3 comments:

AkuAyie said...

MEmberi peluang untuk hati menerima seseorang yang lain akan menjadikan hati kian berbunga, wangi dan bersinar.

akudinda said...

"duhai hati..buka lah pintu mu untuk insan lain,jgn lah terus mengunci hanya kerna kegagalan yg lalu..jgn jd ia sebagai penghalang utk terima cinta lain..."

ya...wahai hati...bukalah hatinya untuk akudinda...
hahahahahha....

boboiz said...

hatiku sedang berbahagia disamping isteri dan 2 anak2ku..