Thursday, May 21, 2009

♥1,2,3,4,5,6♥

Tajuk cam nak mengajar kenal nombor jekan..Sebenarnya ni la tag yang paling tough yang deqda dapat...peh..payah tol den nak buat...hihihi..lomah otak den ni nak siapkan soalan2 nya...PEACE...ha..kan dah kuar loghat nogori nyo!!!

*Satu*
Copy gambar amal islam di atas...Kemudian pilih 10 orang dan wajibkan mereka melakukan perkara yang sama..Itu sahaja, senang dan mudah kan??? =.=

PERHATIAN!!!deqda nak semua followers dan mereka2 yang meninjau blog ni,sila la ambil gambar ini ye...

*DUA*
Anda perlu printscreen wallpaper yang anda sedang guna sekarang


Inilah wallpaper yang ingin dipopularkan!!

Bagitahu kenapa anda suka wallpaper tersebut
suka sebab terpaksa..hehehehe..actually laptop kene repair..pastu time dapat wallpaper ni yang digunakan..so guna je la..walhal den maleh nak tukar!!!

tag 10 orang..
ala,deqda tengok kebanyakkan dah pernah buat la tag nie..so,kepada sesiapa yang tak ade 2..hah,xreti2 lagi..buatlah!!! ^_^

>>erm...deqda dah pernah jawab tag nie..takpe2..minggu nie mood deqda agak baik..so nak jawab lg sekali la...hihihi<< *TIGA*
adakah anda rasa anda HOT?
hurm...ye..saya memang HOT..seperti HOT CHOCOLATE..huhuh

upload gambar kegemaran anda

kenapa anda suka gambar ini?coz inilah masa kami adik beradik dapat bersama..eh..apahal ayat sedih je nie..lalalala..yela..mane taknye,adik2 dah besar panjang..so susah nak tau schedule diorang ni..gambar ni nampak so SWEET!!!

bilakah kali terakhir anda makan pizza?
kalau PIZZA HUT time date dengan EX-BF 2tahun dulu :( ha..tapi kalau piza yang kecik2 u minggu lepas xsilap =.=

lagu terakhir yang anda dengar
SEMPURNA_ANDRA & BACKBONE=akhir2 nie suke bebenor lagu nie..

apa yang anda buat selain buat tag ini?
mesej dengan scandal2...hahahaha...xla,tipu aje.. =.= deqda cek email...

*EMPAT*
senaraikan 5 hadiah yang anda impikan dan alasan terhadap pilihan tersebut
-tiket penerbangan_coz deqda suka CUTI2 MALAYSIA
-laptop_erm..sekarang ni laptop makin cantik..rambang mata nak pilih
-baju_ha..deqda bukan la obses tentang fesyen..tp suka tinjau2 baju yang cantik di mate ini..
-rumah_xkira la besar ke kecik janji hiasan dalaman rumah adalah idea deqda..moden kontemporari!!
-perfume_nak wangi sentiasa!!!

5 impresi kepada orang yang diminati
oit..soalan ni ambil masa nak fikir la...erm..erm..erm..ala,tak de idea la..lalalala..

5 ciptaan yang paling disukai
-manusia_ciptaan paling agung dari ALLAH..speechless+SUBHANALLAH
-alam semulajadi
-7 keajaiban dunia-kartun+robot+karikatur
-mesin

5 perkara yang dibenci
-arghhhh..benci bila kena tunggu!!
-arghhhh..benci mereka2 yang tak amanah
-arghhhh..benci mereka yang tak reti2 nak bayar hutang..huhuhu
-arghhhh..benci mereka yang menilai melalui rupa paras semata!!
-arghhhh..benci manusia2 yang menghina keluarga aku..wow..pantang beb!!! (^_^)

*LIMA*
Saya takkan hidup tanpanya
-nyawa
-Al-Quran dan Hadith
-agama ku ISLAM
-makanan+air

apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?
beli bahan bacaan bulanan DARA.COM murah je..RM 5.00

dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?
buat kat rumah je la...tapi kalau ade rezeki nak buat ala2 wedding garden..hohohoho

berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?
erm...tak pasti la..tp harap selama2 nya!!!

adakah anda dilamun cinta?
dengan yakin mengatakan TIDAK!!! =.=

dimanakah restorans terakhir kamu makan malam?
di Restoran Anothai Dataran Senawang ^_^

namakan buku terakhir kamu beli buku
novel karya ALAF 21..tp tak ingat la tajuknya..hihihi

apakah nama penuh kamu?
ROSHAIDA BINTI ROSLAN_nama seperti dalam surat beranak,I.C,dan lain2 lagi... hihihi

kamu lebih senang dengan mak atau ayah?
50-50 la..depends pada pertolongan yang nak diminta... =.=

sebutkan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup
teringin sungguh untuk berjumpa dengan Muhammad Sallallahu 'Alaihi WasssalamSeorang Kekasih agung,sahabat Sahabat sejati dan Pencinta ummah..

sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu
deqda ada ramai kawan rapat...lebih dari yang 8 tu..sayang mereka semua!!!

Adakah kamu mencuci pakaian kamu sendiri?
ye..saya cuci pakaian sendiri dengan menggunakan washine machine...lalalala..saya sungguh rajin kan???

tempat yang paling seronok kamu mahu pergi...
Pantai..suka tengok sunset time senja

pelukan atau ciuman?
Pelukan_ia lebih menghangatkan..lalalalala

butirkan 5 perkara orang yang tag kamu
-menggunakan header lilin
-seorang yang peramah.. ^_^
-suka dengan bunga mawar
-suka membaca
-jom la singgah blognye http://ayaimaninside.blogspot.com/

8 perkara yang amat saya gilai
-blogging2
-jalan2
-makan2
-tido2
-cakap2
-kutuk2
-gelak2
-kaco orang!!!

8 perkataan yang sering diucapkan
-ALLAHUAKBAR
-salah plak...
-jap ye...
-ye sayang..
-kuang ajaq...
-senget tol...
-orite..
-ntah ler...
-alahai...

8 buah buku yang paling terbaru di baca
ala..baca 1 buku jer..2 pun tak ingat tajuknya

8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali
-SEMPURNA_ANDRA & THE BACKBONE
-TERLANJUR CINTA_ROSSA vs PASHA
-GAGAP_STACY
-HAZAMI_KIBLATKU
-HIJJAZ_DIA KEKASIH ALLAH
-SYURGAMU_UNGU-TENTANG BULAN_FATINNUR AFIFAH
-SHITTY DAY_SOKO

8 perkara yang saya pelajari tahun lalu
-belajar sungguh2
-belajar hormati orang lain
-sayang diri sendiri walau ape pun keadaannya
-berjimat
-jangan terlalu percaya kat orang-jangan jadi orang tengah
-ikut peraturan _=_
-jaga kelakuan

*ENAM*
Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
DeQ-Da_sebab nama manja time kecik2...

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://slanshida.blogspot.com/_ia adalah nama gabungan antara saya dan ayah.. ^_^

Apakah method penulisan dalam blog anda?
rasanya carca marba kot...macam2 nak tulis..kira luahan hati..tak kira la happy ke moody ke... =.=

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
buat masa sekarang tak de lagi la

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang TAG anda ini?
beliau ni seorang yang agak agresif dalam meng-update kan blog nya...hihihihi

...yey dah habis...peh...penat sungguh menjawab!!!

Sekarang,dengan menggunakan kekejaman saya,saya dengan ini mengumumkan 5 orang yang bertuah

Oh, sebelum itu, biar saya nyatakan kenapa saya pilih anda
>>saya suka baca blog anda<<
>>anda seperti kebosanan sejak kebelakangan ini<<
>>nak tahu lebih tentang anda<<
>>sengaja menunjukkan kekejaman pemurahnya saya<<
dan mereka yang bertuah itu adalah...
mereka2 yang jadi FOLLOWERS2 saya dan silent reader!!!
ada bran.....iiiii???
hihihi ape..tak tau nak buat yang mana?
buat semua, boleh?
haha...selamat ber'tag dan selamat memerah otak..
hihihih saya tahu saya kejam, tapi israel lagi kejam..
kejam kah saya bila saya memberi peluang untuk anda reflek diri?
Occay..sebenarnya saya tersangat2 baik..super duper baik tau...

4 comments:

pauhputik said...

window tu cam windows xp guna theme vista je.... hehehehhe

aya harith said...

oh, byk nye unsur2 copy paste..

bole la kak..

tq ek..

uhuhu~

lionteen said...

kite amik da tag ni..
huhu..
mncbr tul..
hehe

ikiqzana said...

kena jugak ker??