Thursday, April 16, 2009

Kejutan Tengah Malam

Cerita bermula dengan . . .

(h/phone aku menunjukkan ade 5 missed calls)

Aku berdebar-debar siapakah yg membuat missed calls lebih 3kali ni (ececeh...mcm tggu pengantin lelaki nak sampai plak..hahaha)Hi5 Emoticon Aku terus menekan punat di h/phone aku secepat yg mungkin untuk mengetahui siapakah gerangan yg membuat missed calls ni Hi5 Emoticon

Ha..die nie la yang telah menghuru harakan h/phone aku dengan missed calls dan buatkan aku tertanya-tanya!!!Name die Alliff,junior satu tempat blaja dengan aku.

Then,aku call la die nie Hi5 Emoticon almaklum la..dak ni tau wat miss call jer.. :-)

DeQ-Da : Assalamualaikum.Hello

Alliff : Waalaikumsalam.Balai Polis Senawang.Boleh saya bantu??

Ha.Aku yang call patut aku yang tanya.Ni tak.Erm..aku layan je la dak nie. Hi5 Emoticon

DeQ-Da : Saya nak laporkan kehilangan barang penting.

Alliff : Boleh Cik.Ape yg hilang 2??

DeQ-Da : Selipar jepun saya hilang. (ade lagi ke selipar Jepun sekarang nie??)

Lame die senyap...Aku fikir mungkin die blur untuk fikir ape nk di cakapkan..agagaga Hi5 Emoticon

Alliff : Kak kat ner??

Perbualan kehilangan selipar jepun stop kat situ jer.. (^_^)

DeQ-Da : Kat umah la.Nape??

Alliff : Kiteorang nak datang ni.Leh ker??

DeQ-Da : Nak datang??Bile?

Alliff : Sekarang nie la.

DeQ-Da : Biar betul.Jangan memain.

Alliff : Ye.Akak siap la.Nak bawak kuar p makan.

DeQ-Da : Ok.

Panggilan dimatikan and aku pun bersiap. Hi5 Emoticon

Selang setengah jam,diorang nie tak sampai2 lg.Ishk.Ni nk wat lawak tengah bulan April ke ape..jgn nk memain plak..aku dah panas je kt umah tggu diorg nie Hi5 Emoticon
Aku call and tnye lokasi diorg..Jeng..jeng..jeng...rupenyer mereka tersesat la..Aiyo ai..
Aku pun bg la direction menuju puncak..eh,silap..menuju ke rumah aku.. xpayah la aku describe kan,kang panjang entry nie..tp aku rase mmg dah panjang pun.. Hi5 Emoticon
So,diorang smpai pukul 12tgh mlm. Kami pun kuar la p mencekik smpai kul 1pagi.
Aku diserang oleh kentang-kentang goreng ini. (wei..korang buli akak!!dah la on diet nie..)
Aksi suap menyuap Hi5 Emoticon

Ha..muke puas makan kentang!!!

Ewah..share minuman plak..

my mum mesej..balik cepat..!!! Hi5 Emoticon

Muke cm kene pkse makan ubat Hi5 Emoticon

korang peratikan kat mulut aku 2..ishk,suap pun smpai tumpah2..

p/s : ni la 1st time kuar makan tgh malam dengan lelaki... (^_^)

3 comments:

joegrimjow said...

auwww
mesraaa

pernah d misscall 57 kali

DeQ-Da said...

tO joegrimjow...

hihihi..mesra cm adik beradik..

erm..57kali..huh..bnyk 2..sape la yg wt smpai bnyk 2 kan..

huhuhu

akudinda said...

isk..isk.. jelesnya aku